Info från styrelsen

Viktig info till våra medlemmar.

Vi har glädjen att meddela att vi i veckan som gått tecknat avtal med Riksbyggen ang. Ekonomisk Förvaltning, Teknisk Förvaltning samt Fastighetsskötsel. Vi har även ansökt om medlemskap i Riksbyggen som kommer att behandlas under hösten.

 

Vad innebär då detta?

 

Ekonomisk Förvaltare: Vi säger upp vårt nuvarande avtal med SBC som då kommer upphöra 2019-12-31. Riksbyggen tar över vår ekonomiska förvaltning from. 2020-01-01.

För er som medlemmar kommer ni inte att märka någon skillnad mer än att inbetalningssuppgifterna ändras samt att era betalningsavier kommer skickas ut från Riksbyggen istället.

 

Teknisk Förvaltning: Vi står inför en hel del större uppdateringar på våra fastigheter framöver. Med detta följer en hel del ansvar, bla att det ska bli rätt gjort, vi ska ha koll på olika försäkringar som gäller samt, det ska vara besiktningar, m.m…Med en teknisk förvaltare har vi yrkeskunnigt folk som arbetar med detta dagligen och vi har alltid en garanti genom dom.

En ny underhållsplan är beställd då den gamla var bristfällig och nu kan vi tillsammans med Riksbyggen få en bättre överblick över vårt underhåll de närmsta åren.

Riksbyggens Tekniska Förvaltning kommer bl.a utföra brandskyddskontroller, OVK besiktningar, statuskontroller av våra lägenheter och en ny Energibesiktning är även beställd och kommer utföras 2020.

Detta avtal börjar gälla 2019-10-01

 

 

Fastighetsskötsel: I denna tjänst ingår bl.a skötsel av miljörum, skötsel av föreningens häckar och grönytor och snöröjning/saltning vid behov. Hit kommer ni även kunna göra era felanmälningar på ärenden som föreningen ansvarar för till ett nummer som är tillgängligt dygnet runt.

Detta avtal börjar gälla 2019-10-01

 

Medlemskap i Riksbyggen: Ett medlemskap i Riksbyggen innebär många fördelar för vår förening. Vi kommer kunna ha ett bättre samarbete med den Tekniska och Ekonomiska förvaltningen. För att bli medlemmar krävs bla att vi som förening antar Riksbyggens mönsterstadgar och för att kunna göra detta kommer vi kalla till en Extrastämma i Höst.

Där hoppas vi även kunna bjuda in en representant från Riksbyggen som kan medverka och informera samt svara på era eventuella frågor. Mer info om detta kommer framöver.

 

Mvh Styrelsen Brf Nevishög: